Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu
  • English
  • Română
  • Slovenčina

Védjük meg termőföldjeinket a klímaváltozás okozta károktól!

A BIOFIL termékcsalád legújabb tagja a kétkomponensű BIOFIL Klíma talajoltó készítmény. A termék fejlesztése során olyan baktériumtörzseket izoláltak kutatóink, amelyek extrém módon képesek a nyálka, EPS termelésre.

Az aprómorzsás talajszerkezet kialakítása és fenntartása a talajkímélő és egyben gazdaságilag is hatékony földművelés alapja. Az optimális és egészséges talajszerkezet kialakításában jelentős szerep hárul a talaj mikroorganizmusaira. Egyes baktériumok képesek különleges nyálkaanyagok (exopoliszacharidok, EPS) termelésére, amelyek a talajaggregátumok kialakulása során ragasztóanyagként működnek. Ugyanakkor ez a baktériumok által termelt nyálka, EPS igen jelentős szerepet játszik a talajok vízgazdálkodásában is, mivel fokozott mennyiségű vizet képes tárolni a növények számára felvehető formában.

A nyálkaanyagokat termelő baktériumokban gazdag talajokban tehát a növények vízellátottsága jelentősen javulhat, miközben az aszállyal szembeni kitettség csökken.

A BIOFIL termékcsalád legújabb tagja a kétkomponensű BIOFIL Klíma talajoltó készítmény. A termék fejlesztése során olyan baktériumtörzseket izoláltak kutatóink, amelyek extrém módon képesek a nyálka, EPS termelésre. A BIOFIL Klíma nagy mennyiségben tartalmazza ezeket a baktériumokat, amelyek a talajba kijuttatva az adalékanyag hatására nagyon gyorsan felszaporodnak. Az általuk termelt nyálkás filmréteg eredménye a talaj szerkezetének, levegőzöttségének és vízgazdálkodásának javulása. Ennek következtében a kijutatott

tápanyagok is nagyobb hatásfokkal hasznosulhatnak, kevesebb a kimosódásból fakadó veszteség, ami a mai

műtrágyaárak mellett igen fontos tényező.

A cikk további részei ide kattintva elérhetők!

Fehérné Boros Irén

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu