Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu
 • English
 • Română
 • Slovenčina

Talajjavítás, talajegészség

Megvédi a talajt, növeli a hozamot

BIOFIL® Talajőr a megbízható védelmező

A BIOFIL® Talajőr talajoltó baktérium készítmény célzottan növeli a hasznos mikrobák számát, támogatva a növény táplálását, egészségét és a talajszerkezet épülését. Harmonikusan illeszkedik a növény-talaj-mikrobióta biológiai rendszerbe.

Óvjuk meg együtt talajaink és növényeink egészségét!

Alkalmazza Ön is BIOFIL® Talajőr termékünket a környezetbarát termésnövelés érdekében!

A BIOFIL® Talajőr oltóanyag alkalmazásának előnyei:

 • Megbízható védelmező, amely biológiai úton képes visszaszorítani a növényi patogén gombák terjedését.
 • Talaj- és növényegészséget célzó kiemelt hatás!
 • Környezetbarát védelem.
 • Más BIOFIL termékekkel kombináltan is alkalmazható.
 • A BIOFIL Talaj-pH specifikus termékekkel kombináltan alkalmazandó, a maximális hatásfok elérése érdekében.
 • Alkalmazás javasolt vetés előtt, és aratáskor szárbontó készítménnyel kombináltan.
 • Folyékony műtrágyákkal és lombtrágyákkal keverhető.

BIOFIL® Klíma talajszerkezet és vízháztartás javító

A BIOFIL® Klíma talajoltó készítményt kifejezetten a klímaváltozás káros hatásainak mérséklésére fejlesztették ki a kutatók. A hirtelen lezúduló csapadék, az aszály sújtotta időszakok károsan befolyásolják, az amúgy is stresszelt termőföldjeinket. A BIOFIL Klíma készítmény hatására a talajszerkezet felépül, a vízháztartás javul, a talajélet intenzívebbé válik, a tápanyagok nem mosódnak ki. A terméket elsősorban   a homok, homokos vályog fizikai féleségű talajokra, humuszos homok vagy leromlott szerkezetű porosodó talajokra ajánljuk.

A BIOFIL® Klíma oltóanyag alkalmazásának előnyei:

 • A talaj vízmegtartó képessége javul.
 • A növény aszállyal szembeni kitettsége csökken.
 • Növekszik a termésbiztonság.
 • A leromlott szerkezetű talajokat javítja, a még nem károsodott talajok porosodását, leromlását megelőzi.
 • Bizonyos talajtípusoknál (pl. homoktalajoknál) aprómorzsás talajszerkezet alakul ki.
 • A talajellenállás csökken, könnyebbé válik a művelés, kevesebb a gázolaj felhasználás.
 • Használata egyszerű és rugalmas, a már jól ismert és bevált BIOFIL® termékekkel kombináltan is alkalmazható.
 • Környezetbarát, biológiai gazdálkodásban is alkalmazható.

Klíma

BIOFIL® KLÍMA Talajszerkezet- és Vízháztartásjavító Talajoltó Baktérium Készítmény homoktalajokra, homokos vályog fizikai féleségű talajokra, humuszos homoktalajokra, laza, vagy leromlott szerkezetű porosodó talajokra (5,0 – 8,0 pH között) alkalmazható a talaj mikrobiális életének serkentésére, a talaj szerkezetének, illetve a talaj és a növény vízháztartásának javítására, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában, a talaj nedvességtartalmától és a kijuttató eszköztől függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel, talaj előkészítéskor, vagy legkésőbb vetéssel egy menetben a talajra permetezve, majd 5 – 10 cm mélységben beforgatva.

A termék kétkomponensű:
„A3” komponens dózisa: 1-2 l/ha (kertészeti kultúrákban 2 l/ha).
„Extra” adalék komponens dózisa: 1-2 l/ha (1,5 % -nál alacsonyabb humusz tartalmú homok talajok és kertészeti kultúrák esetében legalább 2 l/ha).

A BIOFIL® „Extra” adalék termék bármilyen másfajta BIOFIL® készítménnyel együtt is kijuttatható! Kijuttatás előtt célszerű előzetesen keverhetőségi próbát végezni!

A készítmények használata nem javasolt erősen kötött – agyagos vályog, agyag illetve szikes agyag – talajok esetében! Forgatás nélküli (ún. ’no till’), vagy direktvetéses művelés esetén a készítmény a vetőbarázdába 30-40 l/ha vízmennyiséggel kijuttatható.

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonságok:

 • Átlagos élőcsíraszám:
  „A3” komponens: 1,12 x 109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

„A3” komponens: Kocuria sp. törzsek, Pseudomonas sp. törzsek, Azospirillum sp..
„BIOFIL Extra” adalék komponens: növényi kivonatok, növényi eredetű cukrok, víz.

Extra

BIOFIL® Extra adalék univerzálisan alkalmazható az összes BIOFIL® termék esetében! Növényi eredetű szénhidrátokat, nyomelemeket és vitaminokat, valamint esszenciális aminosavakat tartalmazó speciális keverék, amely a BIOFIL® termékekben található baktérium törzsek gyorsabb és nagyobb mértékű felszaporodását segíti rövidebb idő alatt. Ugyanakkor a talaj mikrobióta számára is hasznos összetevők hatására jelentősen segíti a talajéletre gyakorolt negatív hatások mérséklését.

„Extra” adalék javasolt dózisa: 1-2 l/ha (1,5 % -nál alacsonyabb humusz tartalmú homok talajok és kertészeti kultúrák esetében legalább 2 l/ha).

A termék műtrágyákkal és növényvédő szerekkel együtt is kijuttatható!

A BIOFIL® „Extra” adalék termék bármilyen BIOFIL® készítménnyel együtt kijuttatható! Egyéb termékekkel történő együttes kijuttatás előtt célszerű előzetesen keverhetőségi próbát végezni!

Tulajdonságok:

 • A készítmény pH-ja (10 %-os vizes szuszpenzióban):
  7,57 ± 0,5.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

Növényi kivonatok, növényi eredetű cukrok, víz.

Talajőr

BIOFIL® Talajőr talajoltó baktérium készítmény különféle kémhatású talajok (pH 4,5-9) mikrobiális életének serkentésére, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában, a talaj nedvességtartalmától és a kijuttató eszköztől függően 0,2-0,4 l/ha mennyiségben, 50-400 l/ha vízmennyiséggel, talaj előkészítéskor, vagy legkésőbb vetéskor a talajra permetezve, majd 5 – 10 cm mélységben beforgatva.

BIOFIL® Talajőr tenyészidőszak alatt is használható 0,4 l/ha mennyiségben, legfeljebb 0,5 %-os töménységben, az intenzív növekedési időszakban kijuttatva, de ebben az esetben a növényre kerülő készítményt öntözéssel a talaj felszínére kell lemosatni.

Forgatás nélküli (ún. ’no till’), vagy direktvetéses művelés esetén a készítmény a vetőbarázdába 10-20 l/ha vízmennyiséggel kijuttatható. Kijuttatáskor a tartályban lévő oldat folyamatos keverését biztosítani szükséges. Baktericid hatású készítményekkel nem keverhető!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonságok:

 • Átlagos élőcsíraszám: 1,26×109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

Bacillus sp. baktériumok

Lombtrágya

BIOFIL® Alga a természetes hozamfokozó

A BIOFIL® Alga mikrobiológiai készítmény, két mikroalga és három talajbaktérium törzset tartalmazó, a hazai piacon egyedülálló lombtrágya. A BIOFIL® Alga készítménnyel végzett vizsgálatok alapján összegezhető, hogy a kezelt növény gyökérfejlődése nagyobb mértékű, megnő a zöldfelület is és annak klorofill tartalma, emelkedik a terméshozam. Az általános stressztűrés és így a szárazságtűrés is kifejezetten javul.

A BIOFIL® Alga lombtrágya alkalmazásának előnyei:

 • Egyedülállóan magas koncentrációban tartalmaz élő algát a készítmény.
 • Jól ismert és igazolt hatású növényi növekedést segítő baktériumokat (PGP) tartalmaz.
 • Ellenállóképességet, termésképződést és hozamemelkedést segítő, a termék mikroorganizmusai által termelt növényi hormonszerű anyagok és fitohormonok is vannak a termékben.
 • A készítmény a létfontosságú makro -, mezo -, és mikroelemeket szerves kötésben tartalmazza, emellett aminosavakkal, vitaminokkal, bioaktív anyagokkal is ellátja a növényt.
 • Egyes gombafertőzésekkel szembeni védekezésben hatásos támogatást nyújt a növénynek.
 • A készítményben alkalmazott mikroalga- és baktériumtörzsek a levelek felületére kijuttatva, azokon keresztül hatnak, egyesek képesek a filoszféra alkotói közé betelepülni. A létrejött kolonizációs kapcsolat miatt a készítmény hosszútávú hatást fejt ki, a hatóanyagok a levél felületén fokozatosan, időben elnyújtva szívódnak fel.
 • A készítmény javítja a növény ellenálló képességét, így a növény kondicionálásával, stressztűrésének erősítésével is segíti a terméshozamok növekedését.

TERRAHUMIN növénykondicionáló készítmény

Humin- és fulvosavakat, makro-, mezo- és mikroelemeket tartalmazó lombtrágya. A termékben található humin- és fulvosavak – természetes komplexképző tulajdonságuk segítségével – képesek közvetlenül a növényi sejtekhez eljuttatni a tápelemeket, vegyületeket, azok hasznosulását fokozzák.

A növényben általánosan serkentik azok élettani folyamatait, helyreállítják a kémiai egyensúlyt, harmonizálják és aktiválják a növényélettani folyamatokat. Fokozzák a stressztűrést, serkentik a növekedést és termésképződést. A huminsavak elsősorban a gyökértömeg növekedését segítik elő, ezáltal fokozzák a talajból felvehető tápanyagok és víz mennyiségét.

A TERRAHUMIN lombtrágya alkalmazásának előnyei:

 • A készítmény erősíti és energiával látja el a növényt.
 • Növeli a növények stressztűrő képességét (pl.: fagy, aszály, mechanikai és egyéb szöveti sérülésekkel szemben).
 • Fokozza a kórokozókkal szemben kialakuló ellenálló képességet.
 • Harmonikus tápanyag gazdálkodást biztosít.
 • Jobb minőségű, magasabb terméshozam elérését teszi lehetővé.

Alga

Valamennyi szántóföldi kultúra állománykezelésére 1-2 l/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két alkalommal, 250-300 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva. Szőlő és gyümölcs kultúrákban 2-4  l/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két alkalommal, 300-800 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.

Kijuttatás során kerülni kell az erős napsugárzást, szeles időjárást, heves esőzést! Nem keverhető algaölő, baktericid és fungicid hatású készítményekkel!

A készítmény ültetvényben való felhasználása +2 pontot, szántón való felhasználása +1 pontot ér az Agro-ökológiai programban!

Tulajdonságok:

 • Átlagos élőcsíraszám:
  Alga komponens: legalább 108 sejt/ml.

Baktérium komponens: legalább 5 x 106 sejt/ml.

 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

mikroalga komponens: 0,30 m/m%; mikroalga törzsek: Chlorella vulgarisChlorella zofingiensis; baktérium komponens: 0,05 m/m%; baktérium törzsek: Azotobacter vinelandiiAzospirillum canadenseBacillus proteolyticus; tenyészfolyadék komponensek.

TERRAHUMIN

A készítmény felhasználható elsősorban kalászos, kukorica, napraforgó, repce, szója, alma, cirok, pohánka, cukorrépa, burgonya, dohány kultúrákban, 2-4 l/ha dózisban, 200-400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva. (A részletes kijuttatási dózisok az alábbi letölthető anyagban elérhetőek!) Egyéb növénykultúrák esetében keresse szaktanácsadóját!

Növényvédő szerekkel és más termésnövelő anyagokkal történő együttes kijuttatás előtt keverési próbát szükséges végezni! Kijuttatás során kerülni kell az erős napsugárzást, szeles időjárást, heves esőzést!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +1 pontot ér!

Tulajdonságok:

 • Huminsav tartalom: 3,5 m/m%
 • N tartalom: 5 m/V%.
 • P2O5 tartalom: 10 m/V%.
 • K2O tartalom: 2,5 m/V%.

Összetétel: műtrágyák, K-humát, víz.

Talaj-pH specifikus termékek

Szélsőséges talajokra is

Savanyú, lúgos, sófelhalmozódásos

Sajnos hazánk talajainak többsége nem rendelkezik semleges pH-val. Már hosszú évek óta óriási igény volt egy olyan új termékcsalád kialakítására, amely kifejezetten a kedvezőtlen adottságú, vagy leromlott temőterületek talajaira kínál megoldást. Így születtek meg azok a saját izolálású, de Kárpátmedencei talajokból származó baktériumtörzsekből álló termékeink, melyek a hagyományos oltóanyagtörzsektől eltérően a szélsőséges talajokon is képesek hatékonyan működni.

A talajspecifikus oltóanyagok előnyei

 • Savanyú, lúgos és normál talajokon, szikes és sóterhelt viszonyok között képes termésnövekményt produkálni.
 • Kárpát-medencei talajokból izolált, a talajra jellemző specifikus baktérium törzseket tartalmaz.
 • Hazai éghajlati és talajviszonyokra adaptálódott baktérium törzsek alkotják a talajoltókat.
 • Kolonizációs-kompetíciós metodikával tesztelt törzsek: a törzsek egymás tevékenységét nem gátolják, sőt egyes esetekben támogatják, segítik is.

Savanyú

Savas és semleges kémhatású talajok (pH 4-7,5) talajéletének serkentésére, 1,0-1,5 l/ha mennyiségben, a kijuttató eszköztől, időjárástól és a talajtól függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel vetés, ültetés előtti talaj előkészítéskor, vagy vetéssel egy menetben a talajra vagy a vetőbarázdába permetezve, majd bedolgozva. 

A készítmények nem keverhetőek baktericid és fungicid készítményekkel!
Használat előtt a palackot, kannát jól fel kell rázni!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonság:

 • Átlagos élőcsíraszám: 1,5×109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.
 • 7 baktériumtörzset tartalmaz a készítmény.

 

Összetétel:

Bacillus simplex, Pseudomonas frederikbergensis, Agreia pratensis, Paenibacillus peoriae, Priestia aryabhattai, Azospirillum largimobile, Azospirillum brasilense

Normál

Semleges kémhatású talajok (pH 6-8) talajéletének serkentésére, 1,0-1,5 l/ha mennyiségben, a kijuttató eszköztől, időjárástól és a talajtól függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel vetés, ültetés előtti talaj előkészítéskor, vagy vetéssel egy menetben a talajra vagy a vetőbarázdába permetezve, majd bedolgozva.

A készítmények nem keverhetőek baktericid és fungicid készítményekkel!
Használat előtt a palackot, kannát jól fel kell rázni!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonság:

 • Átlagos élőcsíraszám: 1,5×109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.
 • 7 baktériumtörzset tartalmaz a készítmény.

 

Összetétel:

Pseudomonas jessenii, Arthrobacter crystallopoietes, Kocuria rosea, Azospirillum brasilense törzsek, Azospirillum largimobile

Lúgos

Lúgos és semleges kémhatású talajok (pH 6,5-9) talajéletének serkentésére, 1,0-1,5 l/ha mennyiségben, a kijuttató eszköztől, időjárástól és a talajtól függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel vetés, ültetés előtti talaj előkészítéskor, vagy vetéssel egy menetben a talajra vagy a vetőbarázdába permetezve, majd bedolgozva.

A készítmények nem keverhetőek baktericid és fungicid készítményekkel!
Használat előtt a palackot, kannát jól fel kell rázni!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonság:

 • Átlagos élőcsíraszám: 1,5×109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.
 • 7 baktériumtörzset tartalmaz a készítmény.

 

Összetétel:

Pseudomonas jessenii, Arthrobacter crystallopoietes, Pseudomonas chlororaphis, Priestia aryabhattai, Azospirillum brasilense, Azospirillium largimobile, Azospirillum irakense

Növényspecifikus termékek

Hazánk takarmányfehérje felhasználása döntően a szójára épül. Annak érdekében, hogy a szója és a borsó iránti igény mind nagyobb hányada hazai termesztésből kerüljön kielégítésre, növekedni fog vetésterületük és számos támogatást is élveznek ezek a növénykultúrák.

 

A KULTÚRASPECIFIKUS TERMÉKEK ELŐNYEI

 • Serkentik a talajéletet,
 • támogatják a pillangós virágú növények fejlődését és növekedését,
 • hatásukra a növény stressztűrőbb és egészségesebb lesz,
 • használatuk bizonyítottan terméstöbbletet és beltartalmi érték javulást eredményez (szántóföldi kísérletek).

Borsó

A BIOFIL Borsó talajoltó készítmény olyan szimbionta gümőképző és nitrogénkötő baktériumtörzset tartalmaz, mely igen hatékony gümőképzésre, és erőteljes nitrogénkötésre képes a borsón.

A BIOFIL Borsó talajoltóval történő kezelés hatására intenzív gümőképződés figyelhető meg. Ezáltal a növény nitrogén ellátottsága javul, a borsó egészségesebb, betegségekkel szemben ellenállóbb lesz. A terméshozam jelentősen, akár 20-60%- kal is megnövekedhet.

Javul a termés minősége és a beltartalmi értékek is. A technológiában a BIOFIL talaj pH-specifikus készítményekkel együtt javasolt a BIOFIL Borsó talajoltó használata.

A készítményben lévő baktériumtörzs (Rhizobium leguminosarum) gazdanövény specifikus, a borsón (Pisum sativum) kívül a lóbab (Vicia faba), bükkönyfélék (Vicia spp.) lencse (Lens culinaris) és lednek (Lathyrus spp.) oltására is alkalmas, más növényi kultúrák esetében nem hatásos.

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +1 pontot ér!

Szója DUPLO

A BIOFIL Szója DUPLO talajoltó baktérium készítmény kifejezetten a szója gümőzéséért felelős, szimbionta nitrogénkötő (Bradyrhizobium japonicum) és gümőképződést elősegítő (Ensifer sp.) baktériumtörzseket tartalmaz.

A szója gümőképződése hatékonyan befolyásolja a növény egészségi állapotát, nitrogén ellátását. A terméshozam akár 20-60 %-os növekedést mutathat.

A kultúra után a talajban maradó nitrogén az utóvetemény terméseredményére is jótékonyan hat. A BIOFIL Szója DUPLO talajoltót a hatékony kezelés érdekében BIOFIL talaj pH-specifikus talajoltó baktérium készítményekkel együtt, kombinációban ajánlott felhasználni. A BioFil® talajspecifikus és BioFil® Szója DUPLO talajoltó készítményeket akkor is ajánlott kijuttatni, ha gümőképző baktériummmal már oltott szója vetőmagot alkalmaznak.

Bradyrhizobium japonicum baktériumtörzs gazdanövény specifikus, kizárólag a szóján képez gümőket, egyéb termesztett pillangósvirágú növényen nem.

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +1 pontot ér!

Szárbontó

BIOFIL Szárbontó baktérium készítmény növényi szár-, levél- és gyökérmaradványok hatékony és gyors elbontását biztosítja. Így értékes tápanyag kerül feltárásra a következő növénykultúra számára.

 

A termék olyan baktériumtörzseket tartalmaz, melyek élnek ugyan a hazai talajokban, de általában kis számban. Gyors és intenzív cellulózbontást érhetünk el a termék alkalmazásával. A benne szereplő baktériumok már alacsony talajhőmérsékleten is szaporodnak. Mivel a talajkémhatás szempontjából tágtűrésű baktériumtörzsek alkotják, ezért savanyú, lúgos és normál talajokon is eredményesen alkalmazható a szárbontó szer. A BIOFIL Szárbontó nagy kapacitású nitrogénkötő baktériumtörzset tartalmaz, ezért nitrogén kiegészítés nem szükséges a tarlóbontáskor. A készítmény a talajban felszaporodó káros patogén gombákat eredményesen visszaszorítja.

Szárbontó

Átlagos mennyiségű szármaradvány esetén 0,5 l BIOFIL Szárbontóhoz 0,5 l BIOFIL talaj pH-specifikus készítményt adjunk és permetezzük ki a tarlóra kijuttató berendezéstól függően 25–50 vagy 200- 400 liter/ha vízzel. Ezt követően végezzük el a tarlóhántást. Nagy mennyiségű szármaradvány esetén 1 l/ha BIOFIL Szárbontót alkalmazzunk. Napraforgó és kukorica után, ha még abban az évben valamilyen utóveteményt tervezünk, akkor 1 l/ha BIOFIL Szárbontó mellé adjunk 0,5 – 1 l/ha BIOFIL talaj pH-specifikus készítményt. A készítmény akkor a legeredményesebb, ha a szárrészekre kerül közvetlenül azok leforgatása előtt.

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonság:

 • Átlagos élőcsíraszám: 1,6×109 sejt/ml.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

Cellvibrio fibrivorans, Brevundimonas mediterranea, Achromobacter spanius, Azotobacter chroococcum

Mikorrhiza

A növekedési lehetőségek maximalizálása

A mikorrhizák előnyös tulajdonságait a mezőgazdaságban számos kutatás igazolta. A mikorrhiza gomba szimbiotikus, kölcsönösen előnyös kapcsolatot létesít a gazdanövénnyel. Mivel a mikorrhiza gomba életképessége közvetlenül a növénytől és nem környezetétől függ, ezért mindig alkalmazkodik az adott növénykultúrához és annak igényeihez. A növény a mikorrhizát elsősorban a fotoszintézis során keletkező különböző cukrokkal látja el, a mikorrhiza pedig tápanyagokat (pl.: nitrogén, foszfor, kálium) és vizet szolgáltat a növénynek.

Resid MG mikrogranulált biológiai talajoltó készítmény a hazai piacon új és egyedülálló mikorrhiza gombafajt tartalmaz, a Glomus iranicum var. tenuihypharum -ot.

A MIKORRHIZÁVAL VÉGZETT OLTÁS ELŐNYEI

 • Mindig hatékony,
 • Kölcsönösen előnyös kapcsolat a növénnyel,
 • Gyökéren kívüli micélium termelés,
 • Gyökéren kívüli sporuláció,
 • Nagy koncentrációjú műtrágya adagokkal közösen is alkalmazható,
 • Fokozott növényi tápanyag- és vízfelvétel, fotoszintetikus aktivitás,
 • Javuló növény élettani aktivitás, pozitív hatás a növény hormonháztartására,
 • Talajszerkezet javulás.

Resid MG

A Resid MG mikrogranulált (1 mm átmérőjű) koncentrált talajoltó mikorrhiza gomba készítmény, amelyet kifejezetten szántóföldi kultúrák kezelésére fejlesztettek (kivéve a káposztafélék). A készítmény 10 kg/ha dózisban juttatandó ki vetéssel egy időben a magágyba, a következő kultúrákban: őszi és tavaszi gabonafélék, kukorica, rizs, cirok, fűfélék, napraforgó, szója, gyapot, lucerna, hüvelyesek.

A kijuttatás során kerüljük a különböző gombaölő és talajfertőtlenítő szerekkel történő együttes kijuttatást, illetve kérje Tanácsadója segítségét a kompatibilitással kapcsolatban!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +2 pontot ér!

Tulajdonságok:

 • Mikorrhiza spórák száma:
  legalább 16 db/g.
 • Térfogattömeg:
  1,514 g/cm3.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

Glomus iranicum var. tenuihyparum var. nov. mikorrhiza gomba, polivinil alkohol, természetes agyaghordozók.

Resid HC

Resid HC mikrobiológiai magoltó készítmény koncentrált (nedvesíthető por) formulában mely magkezelésre alkalmas. A készítmény 1 kg mennyiségben alkalmazandó az egy hektárra vetendő vetőmag mennyiségen. A készítménnyel történő csávázást/vetőmag kezelést megelőzően javasolt a vetőmagot 1-2 % (w/w) vízzel benedvesíteni a tapadás elősegítése érdekében. A Resid HC felhasználását elsősorban ezen szántóföldi kultúrák termeszésénél ajánljuk: őszi és tavaszi búza, rozs, árpa, zab, tritikálé, kukorica, napraforgó, szójabab és hüvelyesek.

A készítmény meghatározott csávázó és egyéb magkezelő készítményekkel együtt is alkalmazható!

A kijuttatás/alkalmazás során kerüljük a különböző gombaölő és talajfertőtlenítő szerekkel történő együttes kijuttatást, illetve kérje Tanácsadója segítségét a kompatibilitással kapcsolatban!

A készítmény felhasználása az Agro-ökológiai programban +1 pontot ér!

Tulajdonságok:

 • Mikorrhiza spórák száma:
  legalább 30 db/g.
 • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

Glomus iranicum var. tenuihyparum var. nov. mikorrhiza gomba, természetes agyaghordozók.

Ország Csaba

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu