Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu
 • English
 • Română
 • Slovenčina

BIOFIL Szója DUPLO

A BIOFIL® Szója DUPLO talajoltó baktérium készítmény a szója gümőzéséért felelős, igen hatékony szimbionta nitrogénkötő baktériumtörzset (Bradyrhizobium sp.) és a gümőképződést elősegítő baktériumtörzset (Ensifer sp.) tartalmaz. Fokozódik a növény stresszállósága, termésmennyisége és termésbiztonsága.

Javasolt dózis: 0,5 – 1 l/ha

Elérhető AÖP pontok száma: 1 pont, termékkombinációban 2 pont

18.923 Ft

Leírás

A szója gümőképződése hatékonyan befolyásolja a növény egészségi állapotát, nitrogén ellátását. A terméshozam akár 20-60 %-os növekedést mutathat.

A kultúra után a talajban maradó nitrogén az utóvetemény terméseredményére is jótékonyan hat. A BIOFIL® Szója DUPLO talajoltót a hatékony kezelés érdekében BIOFIL talaj pH-specifikus talajoltó baktérium készítményekkel együtt, kombinációban ajánlott felhasználni. A BIOFIL® talajspecifikus BIOFIL® Szója DUPLO talajoltó készítményeket akkor is ajánlott kijuttatni, ha gümőképző baktériummmal már oltott szója vetőmagot alkalmaznak.

A BIOFIL® Szója DUPLO alkalmazásának előnyei:

  • Használatuk hatékony gümőzést eredményez, mely nagyrészt biztosítja a növény nitrogén ellátását.
  • A talajban visszamaradó nitrogén az utóvetemény terméseredményére is jótékonyan hat.
  • Szántóföldi, nagyüzemi kísérletek alapján bizonyítottan terméstöbbletet és a beltartalmi mutatók javulását eredményezik.
  • Támogatják a növények dinamikus fejlődését és optimális növekedését.
  • A kultúrnövény stressztűrőbb és egészségesebb lesz. A jól gümőzött növényállomány a szárazságot is jobban bírja.

Összetétel:

Baktérium: Bradyrhizobium sp., Ensifer sp. baktérium törzsek, víz (99,21 m/m%), szárazanyag (0,79%)

Alkalmazás:

Szójában a gümőképzés serkentésére, 0,5-1,0 l/ha mennyiségben, a kijuttató eszköztől függő 50-400 l/ha vízmennyiséggel (vetőbarázdába juttatás esetén 15-30 l/ha vízzel), talaj előkészítéskor vagy legkésőbb a vetéssel egy menetben a talajra permetezve, majd vetésmélységben beforgatva.
A BIOFIL® Szója DUPLO baktérium készítmény kombinációban is felhasználható vagy a BIOFIL® talaj-pH specifikus (savanyú, normál, lúgos) vagy a BIOFIL® Klíma folyadék talajoltó baktérium készítménnyel. A javasolt dózis a kombináció két tagjára összesen 1,5 l/ha, a kombináción belül a BIOFIL® Szója DUPLO baktérium készítmény dózisa 0,5-1,0 liter.
A kombinációban lévő készítményeket kijuttatás előtt össze kell keverni. Kijuttatás a kijuttató eszköztől függő 50-400 l/ha vízmennyiséggel (vetőbarázdába juttatás esetén 15-30 l/ha vízzel), talaj előkészítéskor vagy legkésőbb a vetéssel egy menetben a talajra permetezve, majd vetésmélységben beforgatva.
Magra oltás (csávázás):
3 liter BIOFIL® Szója DUPLO baktérium készítményt és 1 liter BIOFIL® Extra adalékot össze kell keverni és egy menetben egyenletesen fel kell vinni 1 tonna vetőmagra. A kezelt vetőmag kizárólag száraz állapotban használható fel.
Nem keverhető baktericid és fungicid készítményekkel!

További információk

 • Tárolhatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, hűtött, de fagymentes, közvetlen napfénynek és sugárzó hőnek nem kitett, fedett helyen tárolandó.
 • Eltarthatóság: eredeti, bontatlan csomagolásban:
  • 0-5°C közötti hőmérsékleten 6 hónapig (0°C alatt a termék károsodhat)
  • 6-10°C közötti hőmérsékleten 4 hónapig
  • 11-20°C közötti hőmérsékleten 1 hónapig
  • 20-25°C közötti hőmérsékleten 2 hétig

További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

1 liter, 10 liter

Fehérné Boros Irén

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu