Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu
  • English
  • Română
  • Slovenčina

Ősszel is BIOFIL talajoltó készítmények – A BIOFIL technológia a jövő évi termés technológiája!

A stabil és kiemelkedő terméshozamokat vagy a még ennél is fontosabb termésbiztonságot akkor érhetjük el, ha nem pusztán kémiai megoldásokkal segítjük talajainkat, hanem egy jól ketyegő svájci órához hasonlóan a szerkezet mozgatórugóját – a biológiai oldalt – is karbantartjuk. Ennek ősszel is itt az ideje!

A talajokban található mikroorganizmusok felelősek igen sok, számunkra meghatározó funkcióért: a tápanyagok és szerves anyagok körforgásáért, a talaj termékenységéért, puffer-kapacitásáért, egyes talajból fertőző növénybetegségek visszaszorításáért, a növények számára felvehető vízkészlet biztosításáért. Mindemellett még növényi növekedést segítő hormonszerű anyagokat is termelnek, fenntartják a talajszerkezetet. Az intenzív talajműveléssel azonban hosszú idő óta és rendszeresen bolygatjuk ezt az egyensúlyi rendszert, romboljuk a mikrobióta életközösséget. Így talajainkban a biológiai folyamatok sebessége megváltozik, a folyamatok részben-egészben jelentősen sérülnek, felborulhat az egyensúly.

A baktériumos talajoltás célzottan kívánja a pusztuló talajéletet gazdagítani, a talajegészséget javítani. A BIOFIL® készítmények olyan törzseket tartalmaznak, amelyek a hazai környezeti feltételekhez alkalmazkodtak: az egyre szélsőségesebb termesztési körülmények között is képesek hatékonyan működni. Ily módon képesek az alkalmazott kémiai inputanyagok hasznosulási szintjét javítani (pl.  műtrágyák), tápanyagokat (N, P, K, mikroelemek) szolgáltatni, megelőzni egyes növénybetegségek terjedését, javítani a talajegészséget, a talajszerkezetet, csökkenteni egyes környezeti károk (pl. aszály) hatásait, mindezt biológiai úton.

A cikk teljes terjedelemben ide kattintva érhető el.

Ország Csaba

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu