Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

Klímaváltozás okozta hatások a növénytermesztésben – megoldási utak
2022. 02. 03.

A BIOFIL Klíma talajoltó baktérium készítmény a legújabb innováció a mikrobiológiai talajoltó termékek körében. A terméket speciálisan a klímaváltozás szélsőséges hatásainak a talajban okozott kártételének mérséklésére fejlesztették ki. A termék 2021-ben került piacra, és mind a hazai mind a külföldi piacokon egyedülálló ilyen képességű, elő baktérium sejteket tartalmazó talajoltóanyag. Az első szántóföldi eredmények rendkívül biztatóak. Ezért vettük fókusz alá a klímaváltozást szakmai kerekasztal keretében az AGROmashEXPO rendezvényén.

A klímaváltozás okozta stresszhatások érzékenyen érintik a növénytermesztést. A kiegyenlítetlen csapadékeloszlás és a hőmérséklet növekedése többségében negatívan befolyásolja termesztett növényeink termésátlagait és a gazdaságossági megtérüléseket is. Milyen tapasztalások, illetve milyen megoldási utak vannak e tekintetben? Ezt a témát jártuk körbe szakemberekkel.

 

A beszélgetést Dr. Pénzes Éva a TERRAGRO Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója vezette.

 

A cikk további részei ide kattintva elérhetők!