Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

BIOFIL Borsó: A Borsótermesztés alapja
2021. 02. 02.

Az Agronapló folyóiratban megjelent cikkben összefoglalásra került a borsó kultúrák oltásának jelentősége. Az alkalmazható oltóanyag összetételének jelentősége. Fontos tudni ugyanis, hogy a borsót "fertőző" baktérium gazdanövény specifikus. Azaz, kizárólag a megfelelő baktérium tudja fertőzni a megfelelő növényt, akárcsak a szója esetében.  A BIOFIL Technológia és alkalmazásának előnyei.

A levegő több mint 78%-a gáz halmazállapotú nitrogén, mely a növények számára felvehetetlen tápanyag. Kivéve a pillangósvirágúakat, mert a gyökérgümőikben élő rizóbiumok képesek a légköri nitrogént a növény számára felvehető ammónia-nitrogénné alakítani és ezt a növénynek szolgáltatni.A gümőképző rizóbiumok gazdanövény- specifikusak, azaz az egyes pillangós növényfajokon csak a specifikus rizóbiumfaj képes gümőt képezni, így a borsó szimbiontája a Rhizobium leguminosarum.

A megjelent cikk ide kattintva elérhető teljes terjedelmeben.