Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

Miért számítanak a talaj mikroorganizmusai?
2019. 10. 01.

Három nyomós indokkal válaszolunk az alábbi kérdésre.

A talaj a növény éléskamrája, ha nem vigyázunk rá, azon kaphatjuk magunkat, hogy kiürült. Ilyenkor a növény kevés, rossz minőségű termést hoz. A kultúra megfelelő fejlődésének alapfeltétele, hogy elegendő mennyiségű és megfelelő összetételű mikroorganizmus legyen a talajban.

Napjainkban az egyre vészjóslóbb előrejelzéseket hallva a világ klímájáról muszáj elgondolkoznunk azon, vajon mi lesz, ha most nem változtatunk? Mi lesz, ha az időjárási anomáliák olyannyira megterhelik a termőterületeket, hogy visszafordíthatatlan károk keletkeznek? Ez már nem csak a jövő generációjának problémája, most kell cselekednünk.

Az optimális talajélet egyik befolyásoló tényezője a talaj szervesanyag tartalma, annak minősége és mennyisége. Ha az egyik tényező sérül, akkor a probléma dominóhoz hasonlóan hozza magával az egyéb hiányosságokat.

Akár már az őszi szezonban is tehet talaja egészségéért, a BIOFIL Szárbontó az adott problémák mindegyikére biztos segítséget nyújt.

A teljes cikk ide kattintva tekinthető meg.