Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu EnglishOroszRomán youtube facebook
terragro logo biofil logo

Hírek

Új irányok a talajoltó mikrobiológiai készítmények fejlesztésében
2018. 09. 30.

Hazánk élen jár a mikrobiális talajoltó készítmények kutatása, fejlesztése területén. Ez nem csoda, hiszen lassan fél évszázadra tekint vissza Magyarországon a mikrobiológiai oltóanyag kutatás. Többek között a kiváló tehetségű, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező szakembereknek köszönhető, hogy napjainkban, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő helyet tölthetünk be.

A gazdálkodók mára már sok éves tapasztalata is alátámasztja, hogy a mikrobák az egészséges növényfejlődés mellett terméstöbbletet és minőségibb termést is eredményeznek. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre több speciális talajoltó baktérium készítmény jelenik meg. A piacon vannak többek között a pH-specifikus talajoltó baktérium készítmények, a szója és borsó gümőképződést támogató készítmények. Folyamatban van a hidegtűrő és melegkedvelő sejtvonalak tesztelése, illetve bevezetése, valamint napirenden van az UV-állóság vizsgálata, illetve a kiszáradás tűrés növelése.

 

A teljes cikk megtekintését ide kattintva lehet megtekinteni.