Cím: 1095 Budapest, Soroksári út. 48–54. Telefon: +36 1 793 2670 E-mail: info@terragro.hu   www.terragro.hu
  • English
  • Română
  • Slovenčina

Kuriózumnak számító magyar termékek jelentek meg a brnói TECHAGRO kiállításon

6 év után, április 7-11. között került megrendezésre a csehországi TECHAGRO, a mezőgazdasági kiállítás, melyet úgy definiálnak, mint a közép-európai régió egyik kiemelkedő rendezvénye, egy kapocs az élvonalbeli technológiák és a hagyományos gazdálkodási gyakorlatok között.

A vásárt, melyen ebben az évben a BIOFIL termékei is megjelentek, az idén is a brnói kiállítási központban rendezték meg, amely az ország egyik kiemelkedő vásár- és kiállítási helyszíne. Egy ilyen nemzetközi kiállításon szinte már természetes, hogy számos magyar cég, hazai megoldás mutatkozik be. Az idén a CED szervezésében egy közel 300 m2 magyar stand is várta az érdeklődőket, ahol 10 cég kapott lehetőséget, hogy itthon már ismert termékeit, innovatív megoldásait nemzetközi közegben is bemutathassa.

A mezőgazdasági kiállítások leglátványosabb standjai a mezőgazdasági gépek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cégeké, a kiállítók nagy része ebből a szektorból került ki ezen a rendezvényen is, de a szervezők nagy hangsúlyt fektettek az erdészeti és biomassza szektor bemutatására is. Ezen felül egy egész csarnokot rendeztek be a különböző tápanyag-utánpótlásért, illetve növénykondicionálásért felelős termékek forgalmazásáért felelős cégek képviselőinek.

A csehországi kiállítás remek alkalom volt a BIOFIL Kft.-nek is, mivel kereskedelmi terjeszkedési stratégiájuk részeként elindították saját fejlesztésű mikrobiológiai készítményeinek értékesítését a környező országokban is. A termékek Romániában, Szlovákiában és Csehországban is rendelkeznek helyi hatósági forgalomba hozatali engedéllyel.

A baktériumtermékekkel való megjelenés a brnói vásáron ugyanakkor kuriózumnak számított. A tapasztalat azt mutatja, hogy a környező országok piacán még nem olyan elterjedtek a biológiai megoldások, mint Magyarországon, de a globális tendenciák alapján várhatóan növekedni fog a termékek iránti kereslet a régióban is, hozzájárulva a fenntarthatóbb és hatékonyabb agrárium kialakításához.

A hosszú kihagyás után újra megrendezett, ötnapos TECHAGRO nagy népszerűségre tett szert, és remek lehetőség volt, arra is, hogy jónéhány magyar vállalkozás bebizonyítsa, miszerint a fejlesztéseik, termékeik a nemzetközi porondon is megállják helyüket. A kiállítást végigjárva tagadhatatlan, hogy a mezőgazdaság területe elképesztő ütemben fejlődik és a gazdák számára már innovációk sora áll elérhető közelségben a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok kialakításához.

Fehérné Boros Irén

területi képviselő
Jász-Nagykun-Szolnok, Békés

Telefon: 06 (30) 180-5888
E-mail: info@terragro.hu