Hírek

Az oldal fejlesztés alatt!
2019. 02. 21.

 

 

Ügyfeleink, Partnereink türelmét kérjük, az oldal fejlesztés alatt áll!

Vitavax 2000 csávázószer
2019. 01. 30.

A következő évben még használható a Vitavax 2000 gombaölő csávázószer az engedélyező hatóság határozata alapján. Az engedélyokirat lejárta után a készítmény nem hozható be Magyarországra.

A tervek szerint jövőre élesítik az aszálymonitoring-rendszert
2019. 01. 15.

Várhatóan a 2019-es év első felében élesítik az aszálymonitoring-rendszert. A 16 mérési ponttal indított, jelenleg 47 ponton tesztelt országos mérési rendszer várhatóan a következő év végére közel 200 mérési ponttal fog rendelkezni, rengeteg adatot szolgáltatva.

A neonikotinoidok felhasználásának változásáról
2019. 01. 05.

A jogszabályi háttér változásával 2018. december 19. után a házi méhekre és beporzó szervezetekre veszélyes neonikotinoid hatóanyagot tartalmazó növényvédő szereket kizárólag zárt termesztő berendezésben lehet alkalmazni, figyelmeztet a NÉBIH!

Fókuszban a szolgátatások
2018. 07. 11.


A Biofil termékpaletta már bizonyított a földeken, ám a termelőkkel való beszélgetés, az igények felmérése új szolgáltatásokat hívott életre. A Terragro célja, hogy ne csupán a termesztés eredményességére fókuszáljon, hanem a gazdák életét is tovább könnyítse...

A tarlón hagyott növényi maradványok bontásával folytatódott a 3 éves talajoltós kísérlet
2017. 09. 01.

A Magyar Talajbaktérium-gyártók és Forgalmazók Szakmai Szervezete kezdeményezésére és a NÉBIH jelentős támogatásával 2016-ban összehasonlító kisparcellás kísérlet került beállításra Pécs mellett. A közösen végzett üzemi vizsgálat célja, hogy erősítsük a talajbaktériumok régóta ismert és igazolt, a talajban betöltött nélkülözhetetlen szerepét egy független – hatósági jogkörrel is rendelkező – kísérleti szervezettel és helyszínen, további kézzelfogható, tényszerű adatokkal és információkkal segítsük a sikeres, környezetet kímélő gazdálkodást, növénytermesztést, a hazai agrárművelés alatt álló területeken.

Szakmai kerekasztal nemzeti kincsünkről: a termőtalajról
2017. 08. 01.

2017. június 21-én, a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Talajbaktérium-gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezetének szervezésében – szakemberek részvételével – szakmai kerekasztal beszélgetést tartottak hazánk egyik legfontosabb nemzeti kincsének – termőtalajainak – védelméről.

A szalma szerepe a talajerő-gazdálkodásban
2017. 07. 01.

Elérkeztünk az aratás idejéhez. A növényi maradványok értékes tápanyagokat tartalmaznak, lebomlásuk után gazdagítják a termőtalajt és hasznosak a következő növénykultúrának. Ha nem tudjuk felhasználni a szalmát az állattenyésztésben, akkor inkább javasoljuk a gabonaszalma szakszerű kezelését, mint annak lehordását.

Biológiai tarlókezelés - szalmatrágyázás
2017. 06. 01.

Jó talajban hektáronként több tonna talajbaktériumnak kell lennie. Minél több a talajbaktérium, annál több humusz képződik. Az érett humusz a talaj tápanyagraktára, ahol a tápelemek szerves kötésben vannak, s minél nagyobb ez a raktár, annál több tápanyaghoz jutnak a növények. Talajbaktérium- készítmények alkalmazásának kezdésére legjobb időszak a nyár, a tarlóhántás időszaka.

Baktériumtrágyák használata – biológiai megoldás II.
2017. 05. 01.

Az áprilisi Agrofórum-ban hasonló címmel megjelent cikk második része. A talajoltó baktériumok hatásának jellege szerinti csoportosítással, a talajoltás kutatási irányiról ismerkedhetünk meg közelebbről.

Baktériumtrágyák használata – biológiai megoldás
2017. 04. 01.

Napjainkban egyre több kutatási és mérési eredmény számol be arról, hogy termőföldjeink állapota romlik. Egyre csökken a talajban élő mikrobák, baktériumok száma, vagyis a talajélet már közel sem optimális. Ez azt eredményezi, hogy a talajok biológiai egyensúlya – a benne zajló kémiai, biokémiai folyamatok finomhangolása – sérül. Kedvezőtlenné válnak a feltételek a növénytermesztés számára.

Szója talajoltó baktérium készítmény megjelenés
2017. 02. 01.

Megjelent legújabb, a szója növényről, hazai termeléséről és a BioFil Szója készítményről szóló hirdetésünk!

Bemutatkozik a Magyar Talajbaktérium- gyártók és -forgalmazók Szakmai Szervezete
2017. 01. 01.

A Szakmai Szervezet 2016. január 27-én alakult. Az alapító okiratot a talajoltó piacon jelenlévő legmeghatározóbb gyártó és forgalmazó cégek képviselői írták alá.

BioFil üzemavató Balatonfűzfőn
2015. 04. 15.

A BioFil Kft. új korszerű üzemet adottát Balatonfűzfőn. A beruházás során XXI. századi technológia alkalmazásával valósul meg a Terragro Kft. által forgalmazott BioFil termékcsalád készítményeinek gyártása.