Talajfejlesztés

IDŐJÁRÁSI KOCKÁZATOK CSÖKKENÉSE

A termesztett kultúrák aszály-, belvíz-, jégkárokkal szembeni ellenálló képessége nő. A javuló talajszerkezetnek és a kiegyensúlyozottabb tápanyagellátásnak  köszönhetően a gyökér és zöldtömeg nagyobb mértékű gyarapodása, a növényi szövetek gyorsabb fejlődésének és regenerációs képességének javulása tapasztalható. Így a kezelt területen található állomány adott körülmények között jobban ellenáll az időjárási szélsőségeknek. 

TALAJ VÍZHÁZTARTÁS SZABÁLYOZÁSA

A termesztő közeg víz- és hőgazdálkodási tulajdonságainak javulása. A jobb talajszerkezetnek köszönhetően a lehulló csapadék képes lesz a mélyebb talajrétegekbe eljutni és ott elraktározódni, majd – aszály esetére – víztartalékokat képezni az egyes kultúrák számára. A javuló talajszerkezet az esetleges belvíz problémák során hasonlóan jótékony hatásokkal bír, a tetemes mennyiségű csapadék, vagy a földeken maradó belvíz gyorsabban szivárog el.

ALACSONYABB TÁPANYAGPÓTLÁSI IGÉNY

A BIOFIL technológia használatával gyorsul a szerves anyagok lebomlása, jobb minőségű humuszanyagok képződnek. Ezáltal javul a kezelt talajok szerkezete, víz - és hőgazdálkodási tulajdonságai. A kiváló minőségű humuszanyagoknak és az aktívabb talajéletnek köszönhetően a kijuttatandó műtrágyák nagyobb arányban hasznosulnak. Így a termesztés sikeressége a költségek csökkentése mellett mennyiségileg és minőségileg is javítható.

AKTUÁLIS

Szolgáltatásaink